Picture

Σύνηθες πρόβλημα 1
Όταν λειτουργούμε ηλεκτρικά μέρη του οχήματός μας ενώ η μηχανή δεν λειτουργεί(π.χ. φώτα, κλιματισμό, ράδιο κ.λπ.), καταναλώνουμε την ενέργεια της μπαταρίας μας.
Θα έχετε ακούσει ίσως την φράση «Άφησα τα alarm ανοιχτά και μετά δεν έπαιρνε μπροστά» ή «Άκουγα ράδιο μέσα στο αυτοκίνητο όσο περίμενα και μετά δε μπορούσα να ξεκινήσω». Αυτού του είδους η κατανάλωση μειώνει δραματικά τον χρόνο ζωής της μπαταρίας σας.

Λύση 1
Αποφύγετε την άσκοπη χρήση των ηλεκτρικών μερών του οχήματός σας, όταν αυτό δεν είναι σε λειτουργία.

Σύνηθες πρόβλημα 2
Το δυναμό δεν λειτουργεί σωστά. Στην πρώτη περίπτωση το δυναμό δεν παράγει επαρκή ενέργεια. Άρα δεν θα φορτίσει σωστά τη μπαταρία μας με αποτέλεσμα να φθαρεί πρόωρα.
Στη δεύτερη περίπτωση το δυναμό παράγει περισσότερη ενέργεια από την απαιτούμενη, οπότε η μπαταρία θα υπερφορτιστεί. Το αποτέλεσμα είναι να ζεσταθεί πολύ (βράζει ο ηλεκτρολύτης), να φθαρούν οι πλάκες του μολύβδου ή ακόμη και να σκάσει η μπαταρία.

Λύση 2
Για την πρόληψη τέτοιου είδους δυσλειτουργιών, καλό θα είναι, να γίνεται τακτικός έλεγχος στο όχημά σας από εξειδικευμένο τεχνικό. Ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται δύο φορές τον χρόνο, μία το φθινόπωρο και μία την άνοιξη.

Σύνηθες πρόβλημα 3
Η μίζα δε λειτουργεί σωστά Στην περίπτωση που η μίζα του οχήματος καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από το επιτρεπόμενο όριο, η μπαταρία θα φθαρεί πρόωρα.

Λύση 3
Για την πρόληψη τέτοιου είδους δυσλειτουργιών, καλό θα είναι, να γίνεται τακτικός έλεγχος στο όχημά σας από εξειδικευμένο τεχνικό. Ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται δύο φορές τον χρόνο, μία το φθινόπωρο και μία την άνοιξη.

Σύνηθες πρόβλημα 4
Οι ακραίες καιρικές συνθήκες Το χειμώνα ή το καλοκαίρι επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες. Οι ακραίες θερμοκρασίες μειώνουν την αγωγιμότητα του ηλεκτρολύτη
οδηγώντας σε φθορά της μπαταρίας.

Λύση 4
Για την πρόληψη τέτοιου είδους δυσλειτουργιών, καλό θα είναι, να γίνεται τακτικός έλεγχος στο όχημά σας από εξειδικευμένο τεχνικό. Ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται δύο φορές τον χρόνο, μία το φθινόπωρο και μία την άνοιξη.
Γνωρίζοντας τις τιμές δύναμης της μπαταρίας ο τεχνικός θα σας πει υπεύθυνα εάν η μπαταρία σας θα πρέπει να αντικατασταθεί για να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ελάτε σε ένα από τα καταστήματά μας για έναν δωρεάν έλεγχο της
μπαταρίας, του δυναμό και της μίζας.
Energy Life”  Δημοκρίτου 25, Έναντι ΚΤΕΛ Ξάνθης
Τηλέφωνο: 2541020006
Energy Life” Χρυσούπολη, Κωνσταντίνου Καραμανλή 119
Τηλέφωνο: 25910 22228