Περιγραφή:

 Όπως γνωρίζουμε στις μπαταρίες των φωτοβολταϊκών αποθηκεύεται η ενέργεια από τα ηλιακά panels, ώστε να  μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε χωρίς να είναι απαραίτητος ο ήλιος εκείνη την στιγμή. Η επιλογή λοιπόν της κατάλληλης αποθηκευτικής μονάδας ( μπαταρίες ) όταν σχεδιάζουμε ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, είναι η πιο σημαντική απόφαση-επιλογή, ανεξάρτητα από το τελικό μέγεθος της μονάδας παραγωγής ή τον σκοπό που το χρειαζόμαστε. Για να υπολογίσουμε σωστά ποια είναι η κατάλληλη μπαταρία φωτοβολταϊκών θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις ημερήσιες καταναλώσεις που θα έχει το σύστημά μας.

     Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως οι μπαταρίες που τοποθετούνται σε φωτοβολταϊκές εφαρμογές καταπονούνται πάρα πολύ και λόγω της βαθειάς εκφόρτισης που υποβάλλονται σε καθημερινή βάση. Είναι σημαντικό λοιπόν να επιλέγουμε μπαταρίες φωτοβολταϊκών που είναι αξιόπιστες έτσι ώστε να αποφύγουμε πάσης φύσεως προβλήματα που θα μας κοστίσουν χρήματα αλλά και χρόνο.

Εφαρμογές

H σειρά των μπαταριών Nord Solar αποτελούν την πιό αξιόπιστη λύση για εσάς που διαθέτετε φωτοβολταικά συστήματα και είναι κατάλλήλες για κάθε είδους και μέγεθος φωτοβολταϊκής εφαρμογής :

  • Αυτόνομο οικιακό
  • Βιομηχανικό πάρκο

Εικόνες

Nord Solar